Vad ska jag tänka på när jag anlitar en webbdesigner?

Del 2 – Hitta rätt webbyrå

Liten, stor eller något mitt emellan. Nischade eller allmänt. Ditt slags webbyrå.

Det finns mindre, större och stora byråer, nischade och allmänna byråer. Oftast är det så att desto större byrån är desto större din budget behöver vara för att kunna täcka in det du behöver. Men större är inte alltid bättre just för dig. Mina kunder vill gärna ha en person som kan ta sig an hela processen och är förutom projektledaren även designer och programmeraren, någon som fixar allt-i-ett. Det fungerar så länge projekten är mindre. Behöver du ha ett stort system eller har du väldigt speciella önskemål så behövs det oftast flera personer som är inblandade och kan en större byrå bidra till en helhet. En webdesigner är inte alltid samma person som även kan göra speciella anpassningar eller förstår sig på de mer tekniska bitar av en hemsida så var säker på att du vet vem som står för helheten i slutändan.

När du vet dina behov för ditt företag så kan du börja leta efter rätt byrå eller webdesigner för de bitarna du behöver ha hjälp med.

Hitta rätt känsla för design för dig

Det är viktigt att du ser dig omkring och kollar vad du tycker är fint, funktionellt, lätthanterligt och bra gjort för just det företaget du tittar på. Du behöver inte tycka om själva hemsidan för ditt eget företag men du ska tycka om den som besökaren hos det företag du tittar på. Fråga dem som du vet har anlitat någon som gjort en hemsida och om de var nöjda. Vad som fungerade bra och vad som inte fungerade så bra. Kolla inom ditt sociala och professionella nätverk och kläck frågan.

Leta efter andra hemsidor som du gillar och kolla vem som har gjort dem (om det står någonstans så står det oftast längst ner i sidfoten av en hemsida) och kolla upp företaget. Det är alltid bra att fråga efter fler referenser på hemsideprojekt som liknar ditt företag. Inte alla projekt brukar finnas med på hemsidan.

Att titta direkt på hemsidor till webbdesigners eller byråer går självklart också bra. De flesta har exempel på projekt som de har utfört och du kan kolla på hemsidorna själva och se dig omkring. Tycker du om deras egen hemsida? Utstrålar den det du förväntar dig av den?

Behöver du hjälp med fler saker som t.ex. banners för sociala media eller annonser, logotyper och visitkort? Om det är viktigt för dig att kunna ha allting under samma tak så kan du kolla upp det också. Många designers kan även hjälpa till med det även om det inte är deras huvudsyssla.

Dela med dig så att alla kan få nytta av det!

Lida Caster - Webdesigner

Vem är jag?

Mitt namn är Lida Caster och jag är en utbildad dataingenjör med en stor passion för design. En fantastisk kombination som jag nu använder mig av för att bygga fina hemsidor. Nyfiken? Läs mer om Lida Caster – Webdesigner eller kontakta mig direkt.

Senaste projekt

Artiklar

Har du frågor angående någon artikel?

BERÄTTA DET GÄRNA FÖR MIG!

    Jag godkänner**

    ** Jag godkänner att ni sparar min information för att kontakta mig angående det här ärendet. Se hela Privacy Policy.