Webbservice för en hemsida

Vad är det som ingår?

”Webbhotell, webbservice, vad innebär detta?” Jag brukar berätta för mina kunder vad det innebär, lite övergripande. Här tänkte jag berätta det i mer detalj vad det är jag erbjuder och vad jag så klart då även tycker du bör förvänta dig från någon annan som erbjuder dig denna tjänst. 

Uppdateringar, uppdateringar och några uppdateringar till men det som mina kunder egentligen köper är inte uppdateringar, utan lugn och ro.

För att hålla er hemsidan säker från virus och olika typer av attacker behöver den underhållas, övervakas och uppdateras regelbundet. Det är alltid ett kritiskt moment att utföra uppdateringarna och det behöver planeras då vissa uppdateringar kan i fel tillfälle krascha hela (eller delar av) sidan. Men du kan ta det lugnt för det mesta har vi täckt för dig! Du får inte bara personlig service men även en supersnabb hemsida. Utöver det så får du lugn. Lugn att du vet att någon inte bara tar hand om servern men även om just din hemsida. Skulle du själv ha ett problem eller fundering angående webbhotellet, e-post eller din hemsida så kan du alltid direkt kontakta oss, så hjälper vi dig eller löser ditt problem på en gång eller så tar vi emot det och återkommer så fort vi har en lösning.

Det finns olika delar som jag gör för själva hemsidan inom den webbservicen som jag erbjuder:

 • Först och främst webbhotell – Det betyder själva platsen, server,  du har din hemsida på så att andra 24/7 kan titta på den.

 • Uppdateringar av befintliga tema, plugins och WordPress själv

 • Fixa med fel som uppstår på hemsidan pga t.ex. uppdateringar (dock ingår inte felsökning om du själv håller på med hemsidan och skapar felen, det ingår dock att lägga tillbaka en backup från ett datum innan felet uppstod).

 • Plugins som kostar pengar – som t.ex. Imagify som gör att bilderna på hemsidan komprimeras och hemsidan laddar snabbare

 • SSL certifikat – Du får en hemsida som för över data säkert mellan servern och användaren. T.ex. när formulär skickas in via hemsidan. Det är något som Google har krävts sedan 2018 och ”dömmer” sidor som inte har det.

 • Utbyte av plugins som har blivit gamla och inte uppdateras längre av utvecklar, slutar fungerar som dom ska eller där det kom en bättre ersättare.

 • Tillägg av plugins när jag anser att det är en bra idé, såsom att lägga upp en annan login-sida än den vanliga WordPress för att täta till säkerheten.

 • Uppdateringar på serversidan, t.ex. så används WordPress sig av PHP, ett programmeringsspråk och det ska tolkas på servern. Även PHP-versioner på servern behöver uppdateras då och då. Det går oftast bra men ibland inte pga vissa plugins som inte har uppdaterats att kunna jobba med nya versionen av PHP, då fixar jag det utan att du behöver tänka på det.

 • Samma som PHP så behöver databasen på servern också uppdateras ibland

 • Sedan så ingår någon uppdatering hit och dit. Jag har inte fastställd vad det exakt innebär utan jag kollar utifrån det kunderna vill ändra. Några enstaka uppdateringar när det gäller adress, lite texter, någon bild hit och dit, det ingår alltid. Att bygga om hemsidan eller lägga upp helt nya sidor ingår inte men även här kan det vara lite av en gråzon och skulle en del av det kunna ingå och en del gå på timarbete. Det går alltid bra att kolla med mig i förväg om en uppkommande ändring ingår eller ej!

 • Jobbar du själv med hemsidan och stöttar på frågor så ingår det oftast att besvara dom, men även här beror det lite på frågan. En fråga om hur man bygger om hela hemsidan, det ingår inte:-)

Dom flesta av mina kunder har även e-post hos mig. Då ingår det här:

 • Skapa/ta bort mailkonto

 • Hjälp med upplägg av e-postkonto på datorn är inkluderad. Upplägg och hjälp med E-post på andra enheter än datorn (mobil, surfplatta), debiteras vanligtvis per timme.
 • Riktig personlig hjälp när man inte har kvar lösenordet:-)

 • Hjälp med felsökning

 • Undrar du om ett mail som du har fått är spam? Skicka till mig! Återkoppling om spam ingår ALLTID. Better safe than sorry, så skicka bara om du är osäker.

Dela med dig så att alla kan få nytta av det!

Lida Caster - Webdesigner

Vem är jag?

Mitt namn är Lida Caster och jag är en utbildad dataingenjör med en stor passion för design. En fantastisk kombination som jag nu använder mig av för att bygga fina hemsidor. Nyfiken? Läs mer om Lida Caster – Webdesigner eller kontakta mig direkt.

Senaste projekt

Artiklar

Har du frågor angående någon artikel?

BERÄTTA DET GÄRNA FÖR MIG!

  Jag godkänner**

  ** Jag godkänner att ni sparar min information för att kontakta mig angående det här ärendet. Se hela Privacy Policy.