Vad ska jag tänka på när jag anlitar en webbdesigner?

Del 1 – Vad ska din hemsida göra för dig?

”Det är jättesvårt att hitta en bra webdesigner!” Ja, det har jag hört en del när kunderna äntligen hittat till mig. Det är svårt att hitta rätt webdesigner för just dina behov. Vill du bygga en webbshop med många finesser? Då är inte jag rätt webdesigner för dig. Behöver du däremot en bollplank och en hemsida som fungerar för dig som mindre serviceföretag? Då är jag här för dig!

Det är viktigt för dig att ta reda på vad du behöver från din webdesigner och din webbplats. Endast då kan du hitta rätt webdesigner.

Ibland är det inte riktigt en webdesigner mina kunder behöver allra först utan snarare en business coach för att se vilka behov som finns för både kunden och själva företaget. För att göra det lite lättare för dig utan att anlita en business coach kommer jag att beskriva vad det är du ska tänka på när du ska anlita någon för att göra din hemsida. Tänk dessutom att en hemsida är mer än det besökarna tittar på, det innebär även domännamn, en ”riktig” e-postadress som hör ihop med domännamnet (t.ex. hej@lidali.com) och webbhotell.

Vad behöver du hjälp med när det gäller hela paketet inklusive din hemsida och vad kan du göra själv?

De flesta av mina kunder behöver ha hjälp med att registrera domännamn, hjälp med e-post, webbhotell, själva hemsidan och underhåll och uppdateringar av hemsidan efter projektets slut. Även utökande av själva hemsidan är oftast aktuellt med extra funktioner eller innehåll. De behöver ha hjälp med det mesta på grund av att de själva inte är intresserade av tekniken bakom en hemsida eller att det skulle ta för mycket tid ifrån deras kärnverksamhet att behöva handskas med det själv. Vissa kunder har redan ett domännamn eller sköter sig själva vid projektets slut. Allting beror på hur mycket du själv vill och kan göra och hur mycket du vill ha hjälp med.

Vad ska din hemsida göra för dig och ditt företag?

Själva projektet innebär som allra minst en design och innehåll i form av text och bild. Utöver det kan du behöva extra så kallade plugins eller system som hjälper dig att boka möten, en webbshop för dina produkter, fånga in e-postadresser, en blogg, en portfolio, referenser,  nyhetsbrevsregistrering mm. Vad blir syftet med din hemsida? Vad vill du att den ska göra för dig och dina (potentiella) kunder?

Oftast är en hemsida i sig inte tillräckligt för att göra marknadsföring utan en del av ett större sammanhang. Mun till mun reklam, Facebook, LinkedIn, Instagram eller andra sociala media, podcast, direktreklam (ja, du vet, det som skickas fysiskt med postens lastbilar!) eller digital direktreklam. Ihop med en hemsida så står du starkare och där kan du visa exakt det du vill och uttrycka dig på det sättet som ger dina potentiella kunder mest nytta.

Om du hade oändlig med pengar, vad skulle du göra då?

Förmodligen inte spendera det på en hemsida utan förhoppningsvis snarare på saker att göra världen bättre än vad du kan göra med ditt företag idag. Du behöver ha en budget för din hemsida och den ska täcka in allt du behöver för att få en färdig hemsida som du kan använda och utöka vid behov. Det betyder domännamn, webbhotell och själva hemsidan. Domännamn och webbhotell har återkommande årskostnader som du också ska ta med i årliga budgeten framöver. Vill du uppdatera din hemsida regelbundet och behöver ha hjälp med det? Se över ditt behov och budgetera även det.

Dela med dig så att alla kan få nytta av det!

Lida Caster - Webdesigner

Vem är jag?

Mitt namn är Lida Caster och jag är en utbildad dataingenjör med en stor passion för design. En fantastisk kombination som jag nu använder mig av för att bygga fina hemsidor. Nyfiken? Läs mer om Lida Caster – Webdesigner eller kontakta mig direkt.

Senaste projekt

Artiklar

Har du frågor angående någon artikel?

BERÄTTA DET GÄRNA FÖR MIG!

    Jag godkänner**

    ** Jag godkänner att ni sparar min information för att kontakta mig angående det här ärendet. Se hela Privacy Policy.